werkwijze

BOSE XYZ bij de klant

Een meubel laten ontwerpen en maken, hoe gaat dat in zijn werk?
Allereerst hebben we een kennismakingsgesprek. Dit eerste gesprek is vrijblijvend. Ik laat mijn eerder gerealiseerde werk zien en u vertelt wat u graag ontworpen en gemaakt zou willen hebben.
We kijken ook of het klikt. Dat is erg belangrijk want we gaan samen een traject in waarin veel keuzes gemaakt moeten worden. De klik heeft te maken met onder andere de volgende zaken: Past mijn ontwerpstijl bij uw wensen. Is er voldoende budget om iets te laten ontwerpen en maken en spreekt mijn werkwijze u aan. En klikt het tussen ons als mens. Zo ja, dan gaan we op pad.
Samen stellen we een programma van eisen op; waaraan moet het meubel voldoen. Dat zijn in eerste instantie de maten, het doel van het meubel en waar het komt te staan. En soms het materiaal.
Dan kan ik thuis aan het werk. Er komt een flinke stapel schetsen waarin ik zo breed mogelijk ontwerp. Daar kunnen heel verrassende dingen tussen zitten die soms op het eerste gezicht nergens op slaan. Maar ze zijn nodig om de fantasie te prikkelen en om ruimte voor creativiteit te bewaren.
Met die stapel schetsen gaan we rond de tafel zitten. Door sommige ontwerpen af te wijzen ("nee, dat vinden we niks") en andere te bewaren ("nou, dat heeft wel wat") blijven er drie ontwerprichtingen over.
Daar ga ik thuis weer mee aan de slag. Per richting maak ik een stapel ontwerpen en varianten.
In een bespreking gaan we die uitselecteren.
Er blijft één ontwerprichting over. Soms ontstaan er kruisverbanden, een vondst uit een andere ontwerpstapel wordt dan meegenomen in de definitieve ontwerprichting.
Deze definitieve ontwerprichting ga ik thuis nog verder uitwerken in schetsen en eenvoudige modellen.
Dan volgt de laatste ontwerpbijeenkomst waarin het definitieve ontwerp wordt gekozen.
Dat ontwerp ga ik werktekenen en ik maak een offerte voor het maken van het meubel.
Bij goedkeuring ga ik aan de slag. Ik vind het leuk als u tijdens het maakproces een paar keer komt kijken in de werkplaats, zo ziet u uw eigen meubel groeien. Het maakt het hele proces ook bijzonder en
heel anders dan wanneer je een meubel in een winkel koopt.
En op een mooie dag kom ik het meubel bij u afleveren.

brasser ontwerp 3groot_DSCN0400